Heb je een vraag of zoek je extra informatie?

Bekijk hier onze
meest gestelde vragen

Intermittent living is een methode voor een vitale toekomst. Het bundelt allerlei uitdagingen om op regelmatige basis onregelmatig te leven. Het integreert de nodige afwisseling en prikkels in de moderne leefstijl. Het gaat hier met name om afwisseling en prikkels die te maken hebben met:

  • Honger
  • Dorst
  • Kou
  • Hitte
  • Bewegen
  • Ademen
  • Voeding
Het doel is onze regulatiesystemen wakker te houden, zodat deze zo optimaal mogelijk blijven optreden tegen verstoringen in het lichaam.

Intermittent living ligt in het verlengde van het al bekendere intermittent fasting: calorierestrictie door periodiek te vasten. 

Later kwam daar intermittent drinking bij, wat neerkomt op het gedurende periodes minder vaak drinken.

Ook zeer gevarieerd eten, koud douchen, gebruik van de sauna, kort en intensief bewegen, sittingbreaks en ademhalingsoefeningen horen allemaal bij intermittent living. 

Dit zijn interventies die voor de meeste mensen makkelijk uitvoerbaar zijn en vaak nog gratis ook!

Het opnieuw beleven van oorspronkelijk prikkels zorgt voor een betere vitaliteit en vergroot jouw weerstand tegen de schadelijke effecten van het moderne leven. 
Door deze manier van leven toe te passen in je huidige leefstijl, ga én blijf jij je fit en gezond voelen.

De afwisseling en prikkels die horen bij intermittent living zijn allemaal vormen van stress. Daarom zou je wellicht verwachten dat deze prikkels helemaal niet zo gezond zijn. Stress wil je immers vermijden.

Echter, het gaat hier om acute stress en geen chronische stress. De acute stressfactoren die horen bij intermittent living zijn de oude zogenaamde hormetische prikkels, die onze gezondheid altijd hebben beschermd. ‘What doesn’t kill you makes you stronger‘ is een spreekwoord wat hierbij zeker opgaat.

Intermittent living biedt alle bewezen interventies die ons lichaam weer teruggeven wat ons mens maakt: gezondheid, bewegingslust, kracht, intelligentie, motivatie, flexibiliteit, creativiteit en weerbaarheid.

Wie nog uitgaat van het spreekwoord ‘rust, reinheid en regelmaat‘, zal inzien dat dat niet meer de lading dekt voor het behoud van een goede gezondheid. Het is vooral de afwisseling die belangrijk is.

De cursus vindt plaats op Landgoed Zonheuvel. Prachtig gelegen in Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. De juiste omgeving voor onze cursus Intermittent Living.

De kosten voor de cursus zijn:

Intermittent Living Cursus 5 dagen € 1.495,-

Intermittent Living Refresh* 3 dagen € 795,- 

*Voor eerdere deelnemers aan Intermittent Living Cursus

Wij zorgen voor het contact met de opleiding Intermittent Living Coach en evenzo de studie KPNI, klinische psycho neuro immunologie.

Met klinische PNI duikt u als arts of therapeut diep in de pathofysiologie van ziektebeelden, op zoek naar oorzaken, patronen, betekenis en onderlinge samenhang. Aan de hand van bepaalde metamodellen die u aanleert, bent u, na het afronden van de opleiding, in staat om alle symptomen en oorzaken in een logische tijdsvolgorde te plaatsen. Zo ontstaat een (chrono)logische film van de mens en zijn ziekte en geen contextloze “foto” van het acute moment waarop veel diagnose op worden gebaseerd.