De reset naar een gezonder leven

Het doel van Intermittent Living is met regelmaat ons comfortabele leven verstoren om hiermee de regulatiesystemen van het lichaam alert en reactief te houden. Het herbeleven van oude bekende evolutionaire prikkels zorgt voor een betere vitaliteit en vergroot jouw weerstand tegen de schadelijke effecten van het moderne leven.

ILCN over banner

Onder begeleiding van onze Intermittent Living coaches krijg jij als deelnemer een intensieve training van vijf dagen. Leer hoe oude bekende uitdagingen weer een plek kunnen krijgen in het huidige moderne comfortabele leven. Ervaar het directe effect op jouw welbevinden.

Hoe werkt het?

Ons lichaam is een complex geheel van regulatiesystemen dat zich in de loop van de evolutie heeft gevormd.

Deze regulatiesystemen zijn ontstaan door het doorleven van bedreigende veelal acute prikkels. In de evolutie naar ons huidige moderne leven hebben we ons ontworsteld aan deze bedreigende prikkels en zo ons moderne leven vormgegeven:

Het moderne leven heeft natuurlijk allerlei voordelen. De verschillende bedreigende prikkels hebben we grotendeels weten te elimineren. Dit geeft ons de zekerheid over voedsel en drinken, veiligheid en comfort. Hierdoor leven we over het algemeen langer.

Echter, door het ontbreken van afwisseling en de afwezigheid van extreme prikkels worden onze regulatiesystemen niet meer op hun oorspronkelijke manier uitgedaagd en scherp gehouden. 

“If you don’t use it, you will lose it”

Dit vertelt ons dat als we onze regulatieystemen niet meer met regelmaat uitdagen, dat de kwaliteit van het functioneren van deze systemen zal afnemen. 

Het verminderen van de lichamelijke en geestelijke mogelijkheid om ons aan te passen aan prikkels van buiten af maken ons kwetsbaar. Door deze verminderde flexibiliteit ervaren we sneller stress en voelen we ons eerder vermoeid. Ook wordt het lastiger om oplossingen en kansen te zien. 

Uiteindelijk gaat ons lichaam ook minder adequaat optreden tegen verstoringen in het lichaam, met een verhoogde kans op welvaartsziekten, ontstekingsziekten en geestelijke problemen tot gevolg.

Door Intermittent Living in te bouwen in ons comfortabele leven bieden we onszelf het beste van twee werelden. 

Een comfortabel en vitaal leven met regualtiesystemen die alert en reactief zijn. Zo kan ons lichaam optimaal optreden tegen verstoringen en onze gezondheid bewaken.

Bij Intermittent Living wordt er gebruik gemaakt van verschillende oude bekende prikkels.

Oude bekende prikkels waarop onze regulatiesystemen zullen reageren

Tijdens de cursus leer je een variatie van dagelijks goed toepasbare vormen van deze prikkels. Door het zelf beleven van de diverse prikkels ervaar je als deelnemer het weldadige effect. 

Ook jouw regulatiesystemen herkennen de oude bekende overlevingsprikkels en zullen direct weer reageren.

De combinatie van deze oer-ervaring met het educatieve aspect waarin de werkingsmechanismen worden uitgelegd, zorgt voor een diepe bewustwording. 

Je ervaart de extra kracht en impact die ontstaat als er meerdere prikkels op het zelfde moment worden ingezet.